Ons Doel

Het doel van de stichting is meer zichtbaarheid en erkenning voor de veteranen uit de gemeente Midden-Groningen. Er zijn veel veteranen die zich niet begrepen voelen door hun omgeving omdat zij niet hetzelfde meegemaakt hebben en hierdoor kunnen ze in een sociaal isolement komen. Door het samen zijn met andere veteranen kunnen ze hun verhaal kwijt ook al heeft de andere veteraan een andere missie gedraaid.

Hoe willen wij dit bewerkstelligen:

Door het organiseren van een jaarlijks terugkerend Veteranenfestival willen wij de veteranen meer erkenning geven . Dit doen wij door een evenement te organiseren waar de burger en de veteraan met elkaar in gesprek kunnen en een mooie dag hebben met muziek, eten, drinken, kraampjes en militaire voertuigen.

Voor het sociale aspect willen wij een periodiek terugkerend Veteranencafé gaan organiseren waar men samen kan komen in een ongedwongen sfeer.

In de toekomst wil de stichting ook activiteiten gaan organiseren zoals een bezoek aan militaire musea, sportieve activiteiten zoals bijvoorbeeld de Airborne mars.